Ergonomie op het ritme van je leven

Ergonomie stopt niet bij een goede bureaustoel op kantoor. Ook thuis kan aandacht voor (zit)comfort een grote meerwaarde betekenen. Wij gaan met ergonomie graag nog een stapje verder. Heb je er bijvoorbeeld al eens aan gedacht hoe een paar gezonde aanpassingen jouw welzijn een boost kunnen geven? In deze blog geven we je graag enkele tips!

Zit je de hele dag vastgeroest aan die bureaustoel? Is de variatie in houdingen soms ver te zoeken? En voel je dat aan het einde van de dag in je rug of gewrichten? Wel, goed nieuws! Als je de hele dag door de nodige aandacht hebt voor ergonomie zal je niet alleen een fitter gevoel ervaren, ook je lichaam zal je dankbaar zijn.

We geven je met plezier een duwtje in de goede richting met enkele concrete tips. Geen zorgen, we zadelen je niet op met gigantische work-outs. Het zijn stuk voor stuk kleine aanpassingen die een groot verschil kunnen maken!

A day at the office

Must nummer 1: een kwalitatieve bureaustoel die aangepast is aan jouw lichaam. Zo zit je comfortabel om dat moeilijke dossier aan te pakken. Staat er wat creatiever werk op het programma? Dan is een stabureau perfect! Je bloed circuleert alvast beter op die manier, de frisse ideeën misschien ook!

Tijdens het telefoneren kan je dan weer rustig een wandelingetje maken doorheen de we-zones van het kantoor. Zelfs gewoon even rechtstaan kan helpen om je houdingen doorheen de dag te variëren!

Deze tips kan je natuurlijk ook perfect toepassen op je thuiskantoor! Al is je we-zone thuis misschien niet zo geschikt voor een geconcentreerd telefoongesprek 😉.

Relaxing at home

Ook in je meubilair thuis speelt ergonomie een belangrijke rol. ‘s Avonds gezellig bladeren in je favoriete magazine? Dat gaat nog aangenamer in een zetel met de juiste zithoogte. Een verkwikkende nachtrust is dan weer een must om je levenskwaliteit op peil te houden.

Eén van onze favoriete merken, Lema, speelt hierop in. Ze brengen bedden, sofa’s & co met een bepaald comfortniveau, zonder in te boeten op looks & design. Lema combineert dus het beste van twee werelden!

Livin’ the healthy life

Alles begint met een gezonde levensstijl. Wees je bewust van hetgeen invloed heeft op je lichaam en geest. Kikker je bijvoorbeeld helemaal op van een frisse wandeling of jogsessie in de middagpauze? Of maak je jouw hoofd liever leeg met een kort yogamoment?

Zelfkennis is het begin van alle wijsheid! Kies dus voor iets dat jou echt ontspant, een activiteit waar je van geniet, die je niet doet omdat het moet.

Get started

Voor ergonomische meubels kan je uiteraard bij ons terecht. Een volledig kantoor of een fijne zetel voor thuis? We begeleiden je met raad en daad in je keuzes. Spring gerust eens binnen in de showroom!

En wat die healthy lifestyle betreft … bij Q-life helpen ze je graag! Q-life is één van onze partners binnen Heidelberg Gardens en biedt o.a. personal training en yoga, ook op de werkvloer.