De werkplek heruitgevonden

Thuiswerken. We deden het de afgelopen maanden met z’n allen. De één deed het met plezier, de ander miste zijn collega’s – en soms ook z’n concentratie. Toch kunnen we er niet onderuit: thuiswerk is here to stay! Hoe zo’n home office past binnen het klassieke plaatje van werken op kantoor? Wij vertellen je er alles over.

Thuiswerken in je cocon

Het verplichte telewerk bracht een onherroepelijke switch mee in onze werkbenadering. Wie thuiswerk in 2019 nog als iets onmogelijks beschouwde, zag in 2020 dat die nieuwe werkvorm eigenlijk de slechtste nog niet is. Na je werkdag meteen thuis zijn, je eigen lekkere koffie drinken en in comfy homewear op een conference call verschijnen … de voordelen waren legio!

Tegelijk werd het, na video call 1.624, voor velen duidelijk dat digitale meetings het echte menselijke contact nooit zullen kunnen vervangen. Even snel overleggen met je collega, resultaten aan klanten presenteren, een gezellige coffee break … het sociale aspect van werken op kantoor werd enorm gemist.

Kantoor als ontmoetingsplaats

Na bijna een jaar thuiswerk, kunnen we stilaan de balans opmaken. Thuiswerk heeft z’n strepen verdiend en zal ook in de toekomst aanwezig blijven voor bepaalde taken. Daarnaast wordt voorspeld dat het kantoor zal evolueren naar een ontmoetings- en overlegplaats. Een plek waar van gedachten wordt gewisseld en collega’s met elkaar in dialoog gaan. Uiteraard kan het kantoor ook de voornaamste werkplek blijven voor wie dat wil.

Unieke work space

Onze toekomstige werkplek zal dus niet langer vasthangen aan één locatie. Ze zal het beste van verschillende werelden bundelen. Tegelijk wordt het opnieuw zoeken naar het juiste evenwicht tussen werk en privé. Door al het thuiswerk kunnen die grenzen immers wat vervaagd zijn.

Wat heb jij nodig om te switchen naar ‘werkmodus’? Is het een autorit naar kantoor, een aparte ruimte of een andere outfit? Het antwoord zal van iedereen anders zijn, en dat is ineens ook hoe ieders werkplek zal worden: uniek.

Gezellig en comfortabel

Unieke werkplekken vragen om een unieke inrichting. Wil je jouw home office wat gezellige accenten geven? Of ben je op zoek naar een ergonomische bureaustoel die er tegelijk goed uitziet? Kom eens langs in de showroom, wij adviseren je graag. Ook voor de totaalinrichting van kantoren en de tofste vergadermeubels ben je bij ons aan het juiste adres!